titel
  oogjes
over ons
klokken
schoorsteenpendule
muurklok
staande klokken
vestzakhorloge
thermometer
tools
wijzers
zonnewijzers
antide janvier
contact us
reparaties
nl
uk usa
   
   
kerkhof
Wil Kerkhof

Wat doen wij voor U:
Reparatie, onderhoud en restauratie van alle soorten van antieke klokken, zakhorloges, barometers en wetenschappelijke instrumenten.
Reparatie en restauratie van antieke klokken, oude uurwerken en zakhorloges is sinds mijn start als klokkenmaker c.q. horlogemaker in 1977 in Rotterdam nog steeds mijn belangrijkste bezigheid. De speciale zorg die een kostbaar antiek uurwerk nodig heeft kan ik mijn klanten garanderen in mijn uitgebreid uitgeruste werkplaats. Bijna 40 jaar ervaring met exclusieve oude uurwerken in combinatie met passie en een creatieve geest is de basis van mijn bedrijf.
Meest voorkomend algemeen onderhoud van uw antieke of oude klok is een standaard uurwerk revisie. Dit houdt in: ultrasoon reinigen, tappen polijsten met geavanceerde widia-tappenbank, uitgelopen lagers (onzichtbaar) uitlijnen en verbussen, ontroesten van stalen en ijzeren onderdelen, polijsten in kogeltrommel van de meeste uurwerkonderdelen. Corrigeren van uitgescheurde veerogen.
Wat kunnen wij nog meer voor u doen:
Het maken van raderen en rondsels in het juiste moduul en materiaal.
Messing onderdelen worden gemaakt van oud en/of traditioneel vervaardigd gietmessing. Dit gegoten messing heeft de juiste structuur en kleur als het antieke materiaal.
Ontwerpen, drukken, graveren, cnc-frezen, verzilveren en vergulden van o.a. wijzerplaten.
Terugbouwen van vroege uurwerken naar spillegang gangsysteem. Dit komt met name voor in franse religieuse-pendules en haagse klokken uit de tweede helft van de 17e eeuw, waarvan de spillegang in het verleden (meestal 19e eeuw) is vervangen door een Brocot-echappement of een haakgang.
Completeren van defecte of verloren gegane onderdelen van uw klok of horloge.
Het bijmaken van alle ontbrekende onderdelen van een antiek uurwerk.
Onzichtbaar maken van overtollige gaten in platines.
Het maken van verloren antieke schroeven met behulp van antieke en speciaal gemaakte schroefdraad-ijzers die de spoed en vorm hebben als het origineel.
Hardsolderen van messing en staal (het gebruik van tinsoldeer uitsluitend voor het opzetten van stalen lippen op ingesleten ankerbekken, meestal van friese klokken).
Kleine reparaties aan houten klokkasten wordt in eigen huis gedaan, meer complexe restauraties worden uitbesteed aan een lokale gerenommeerde meubelmaker.
Voor zakhorloges hebben wij nog een uitgebreide collectie antieke glazen.
Bolle spillegang-glazen kunnen, indien niet op voorraad, speciaal in juiste bolling in eigen werkplaats worden gemaakt en ingeslepen.

Verkoop van antieke klokken, barometers, zonnewijzers en andere wetenschappelijke instrumenten.
De werkplaats beschikt over o.a. 3 draaibanken, freesbank, CNC-freestafel, heel veel , meest antiek, handgereedschap, hardsolderhoek, polijsttrommel met stalen kogels en nog veel meer.
In mijn winkel vindt u een uitgebreide verzameling van antieke klokken, zakhorloges barometers, zonnewijzers en andere wetenschappelijke instrumenten.

inkoop van antieke klokken, zakhorloges, barometers, zonnewijzers en andere wetenschappelijke instrumenten.
Wellicht heeft u geen ruimte (meer) voor een ooit door u gekochte klok of zoekt u wat anders voor een geërfde barometer en bent u uitgekeken op uw verzameling horloges en/of zonnewijzers

Bemiddeling bij aankoop of verkoop van uw verzameling van b.v. zakhorloges of draagbare zonnewijzers.
U wilt uw verzameling uitbreiden en wil graag een deskundig oordeel over de conditie van het object dat u wilt aanschaffen. Of u wilt onderdelen van uw verzameling verkopen.
Wij denken met u mee.

 

Wil Kerkhof
Grote Markt 1
4561EA, Hulst
the Netherland
+31-(0)114-852670